عقاید به وسیله شمشیر وزور در قلب ها جای نمی گیرد وتنها با قانع کردن و برهان روشن واخلاق حسنه در دل ها نفوذ می کند.اگر اسلام با زور ملت ها را مسلمان می کرد ،ملت ها بزودی علیه اسلام سرکشی می کردند وآن را از میان خویش بیرون می راندند .
برخی از مغرضان و دشمنان اسلام ادعا می کنند که اسلام و پیامبر دست به جنگ و لشگرکشی های زیادی زده است تا غیر مسلمانان را وادار به قبول کردن اسلام کند و افراد در صدر اسلام به اجبار مسلمان شدند نه از روی رضایت.
آنان این گونه القاء می کنند که در نشر اسلام،تیغ شمشیر موثر بوده و تلاش می کنند که نعوذ بالله پیامبر را چهره ای خونخوار وعاشق کشتار و متجاوز به حقوق دیگران جلوه دهند.
پاسخ
قرآن کریم این تهمت و افتراها را رد می کندو می فرماید"وما ارسلنک الا رحمت للعالمین" انبیاء 107- ما تو را تنها به عنوان رحمت ومهربانی برای جهانیان فرستادیم.
"لقد جاءکم رسول من انفسکم...."توبه 128- بی گمان پیامبری از خودتان به سوی شما آمده است،هرگونه درد و رنج و بلاو مصیبتی که به شما برسد بر او سخت وگران می آید، به شما عشق می ورزد واصرار به هدایت شما دارد و نسبت به مومنان دارای محبت ولطف فراوان وبسیار مهربان است.
شریعتی که پیامبر اکرم به ارمغان آورده قتل وکشتار را حرام اعلام کرد و آن را از بزرگترین گناهان کبیره معرفی کرده است.خداوند متعال می فرماید:" وَمَنْ يَقْتُلْ مُؤْمِنًا مُتَعَمِّدًا فَجَزَاؤُهُ جَهَنَّمُ خَالِدًا فِيهَا وَغَضِبَ اللَّهُ عَلَيْهِ وَلَعَنَهُ وَأَعَدَّ لَهُ عَذَابًا عَظِيمًا "نساء 93 و هر کس که مومنی را از روی عمد به قتل برساند، کیفر او جهنم است و برای همیشگی در آنجا می ماند و خداوند بر او خشم می گیرد و او را از رحمت خود محروم می سازد و عذاب عظیمی را برای وی تهیه می بیند.
از پیامبر اکرم روایت شده است که فرمود: از هفت جنایت وگناه آزار دهنده پرهیز کنید.گفتند ای رسول خدا آن هفت چیز کدامند؟ فرمود:شریک قرار دادن برای خدا- سحر- کشتن –رباخواری –خوردن مال یتیم –پشت کردن به هنگام جنگ با دشمن-تهمت زنا زدن به زنان پاکدامن -بخاری 2560- مسلم 129-
تبلیغ اسلام به زور شمشیر در صدر اسلام کاملا دروغ وافترا است.پیامبر اکرم در طول سه سال در مکه مکرمه با حجیت و موعظه حسنه بدون هیچ خشونت وتندروی مردم را به اسلام دعوت می کردند. درحالی که طرفدارانش همگی از مستضعفان وفقرا بودند ومورد شکنجه واذیت وآزار کفار قرار می گرفتند تا از دین شان برگردند، اما این شکنجه ها باعث انحراف یارانش نشد.در این مقطع اگر خشونتی بوده از جانب کفار به مسلمانان بوده است.
اسلام بدون کوچکترین خشونتی به یثرب آمد و آنان نیز با ایشان بیعت کردند . مهاجرین وانصار که پایه های اولیه اسلام هستند ،با رضایت و پذیرش قلبی وارد اسلام گشته اند و در راه آن شکنجه ها را متحمل شدند و این خود هرگونه شبه اکراه واجبار را در حق شان نفی می کند.
شروع جنگ ها در عصر پیامبر از جانب مسلمانان نبوده ،مسلمانان در جنگ های بدر- احد و احزاب مورد تهاجم کفار قرار گرفته وشروع کننده اول جنگ کفار بودند. اما غزوات فتح مکه،موته وتبوک برای ادب کردن کسانی بود که در پیمان ها خیانت کردند و با عهدنامه ها مخالفت نمودند و دشمن تجاوز را شروع کرده و یا فرستاده و قاصدان پیامبر را به شهادت رسانده بود.
عقاید به وسیله شمشیر وزور در قلب ها جای نمی گیرد وتنها با قانع کردن و برهان روشن واخلاق حسنه در دل ها نفوذ می کند.اگر اسلام با زور ملت ها را مسلمان می کرد ،ملت ها بزودی علیه اسلام سرکشی می کردند وآن را از میان خویش بیرون می راندند . اما تاریخ و واقعیت به حقیقی گواهی می دهد که ملت های مسلمان با وجود ستم گری ها وجنگ هایی که در بسیاری از نقاط مختلف جهان حتی در عصر ما متحمل می شوند ، بیشتر از سایر ملت ها به دین خویش پایبند هستند. در کشورهای اروپا وآمریکا مسلمانانی وجود دارند که هیچ فاتح مسلمانی وارد آنجا نشده و در حالی که به اسلام گرویدند.هر روز نیز به تعداد مسلمانان در آن کشورها رو به افزایش است در حالی که هیچ گونه اکراهی بر مسلمانان شدن آنان وجود ندارد .
آمارهای کشورهای غیر اسلامی ثبت کرده اند که اسلام در سرتاسر جهان از سایر ادیان دیگر سریع تر در حال رشد وگسترش است.سعدی در تفسیر آیه ( لااکره فی الدین)بقره 256-می گوید :به خاطر سازگاری اسلام با فطرت انسان ها نیازی به اکراه و اجبار برای قبول آئینش ندارد.تفسیر سعدی ص92-
جهاد در اسلام برای مجبور ساختن مردم به پذیرش اسلام نیست ،بلکه برای بار کردن راه به روی آنان است تا خدا را عبادت کنند وشرک را ترک نمایند وهموار کردن محیط های ایمانی بر ایشان ،وکمک کردن به اینکه حق را از باطل جدا کنند و تشخیص دادن هدایت از گمراهی ،به همین سبب است که خداوند می فرماید :لااکراه فی الدین.
در اسلام هیچ کس بخاطر گناه دیگری کشته نمی شود و هیچ فرزندی به سبب گناه والدینش مجازات نمی گردد و هیچ کسی گناه دیگری را بردوش نمی کشد و این از عالی ترین مفاهیم عدالت ورحمت است. پیامبر اکرم فرمود: پس از وفات من به کفر برنگردید. طوری که برخی از شما گردن برخی دیگر را بزند و هیچ انسانی به خاطر جرم پدرش و یا گناه برادرش مجازات نمی شود.النسائی 4127-
با مطالعه سیره نبوی می بینیم که با وجود زیاد بودن جنگ ها وغزوات ،درباره کشته شدن فرزندان وکودکان مشرکان ویا سالخوردگان در تاریخ ثبت شده باشد ویا درختی ویا آبادی را در جنگ ویران کرده باشند.اخلاق حسنه پیامبر ویارانش در جنگ ها وصلح ها، گواهی به برتری اسلام می دهد.
به اهتمام : عبا آخوند محمدنژاد
منابع:
1-قرآن کریم
2- بخاری 2560- مسلم 129
3- تفسیر سعدی ص92
4- النسائی 412
منبع: سایت مخاطرالتکفیر
http://makhaterltakfir.com